Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Workshop Keramiek

Deze workshop bestaat uit 2 delen.

Deel 1 : Het maken van een aantal werkstukken. Tijdens een dagdeel van 3,5 uur maakt men het aantal werkstukken. (max. 3 stuks). Na het drogen (ongeveer 4 weken) worden ze gestookt op 980 graden Celsius.

Deel 2: Het glazuren van de werkstukken. Tijdens dit dagdeel van 2 uur gaan we de werkstukken voorzien van glazuur en worden ze gestookt op 1080 graden Celsius.

Na de stook kunnen de werkstukken worden opgehaald.

Minimaal 2 en maximaal 5 personen

De kosten zijn € 65,00 p.p. inclusief materialen, stoken (en glazuur) koffie, thee en een drankje

Aanmelden: Wens je deel te nemen aan de workshop meld je dan aan via e-mail [email protected] 

Kids Keramiek Club

In de eerste les krijgt het groepje uitleg over materialen zoals draaischijf, mirette, spatels e.d. Er wordt wat geëxperimenteerd met klei om te ervaren hoe klei aanvoelt en wat je ermee kunt.

De kinderen krijgen de beginselen van het maken van keramiek geleerd. Hoe klei wordt gevormd. Als het werkstuk klaar is laten we het drogen. Daarna worden de werkstukken gestookt op 980 graden Celsius. Hierna worden ze geverfd met plakkaat of acrylverf. Daarna wordt de verf gefixeerd en vernist. En klaar is kees

De werkstukken die klaar zijn mogen de kinderen c.q. ouders kopen tegen de materiaalprijs.

De kosten zijn € 2,50 per les. Via een 10 strippenkaart ά € 25.00 worden de lessen per keer afgetekend. De les duurt 1.5uur. Inclusief drinken, ‘n koekje en snoepje.

Maximaal 10 kinderen per groep.

Aanmelden via e-mail [email protected]

Kinder klei feestje

Kleimaskers

Een leuk, creatief en leerzaam kinder klei feestje.

In cά. 2 uur gaan de kinderen een masker van klei maken.

De maskers hebben ongeveer een week nodig om te drogen. Daarna worden de maskers in de keramiekoven bij een temperatuur van 980 graden Celsius gestookt.

Na het stoken komen de kinderen terug en gaan zij het masker verven met plakkaat of acrylverf. Als het masker geverfd is wordt de verf gefixeerd en vernist, als de vernis goed droog is kunnen de maskers opgehaald worden.

De duur van het kinderfeestje is 2 maal ongeveer 2 uur, verdeeld over twee middagen.

Indien gewenst kan het masker op ėėn middag gemaakt worden. Na het stoken wordt het masker opgehaald en thuis afgewerkt.

Maximaal 16 kinderen.

De kosten zijn € 12,00 per kind, inclusief alle materialen, stoken, drinken met een koekje, ‘n snoepje, en een zakje chips.

Aanmelden via e-mail [email protected]

Workshop ringen van zilverklei

Het voelt aan als gewone klei, maar in de oven veranderd dit materiaal in zuiver zilver!

In deze workshop leer je de basisprincipes van het werken met zilverklei.

Het resultaat is een zelfgemaakte zilveren ring.

We beginnen met het vormen ( rollen, boetseren of vouwen) van de klei. Vervolgens kun je het ontwerp bijwerken door te vijlen en te schuren. Als je ontwerp van zilverklei goed afgewerkt en gedroogd is, wordt het sieraad in 30 minuten gestookt op 800 graden Celsius. Door de hoge temperatuur verbrand de organische stof en blijft zuiver zilver over.

Na het bakken en afkoelen volgt de afwerking. Je gaat het sieraad borstelen en oppoetsen tot je er tevreden over bent. Aan het einde van de workshop ga je met een origineel, zelf gemaakt sieraad naar huis. Het sieraad kan ook gezwart worden om de structuur mooi uit te laten komen.

De kosten zijn € 65,00 p.p. Dit is inclusief zilverklei, gebruik van gereedschappen en oven, koffie, thee en een drankje. De workshop duurt ongeveer 3,5 tot 4 uur.

Aanmelden: Wens je deel te nemen aan de workshop meld je dan aan via e-mail [email protected]  

0